Генерала Боже Јанковића 1, спрат 3, стан 19, 18105 Ниш

Допис председника АКН Вишим и Основним судовима у вези притужби адвоката на постављање браниоца по службеној дужности мимо Call центра Адвокатске коморе Србије

Поштовани,
Обраћамо Вам се из разлога све већег броја притужби од стране адвоката, чланова Адвокатске коморе Ниш, на рад:
– Вишег суда у Нишу, Лесковцу, Врању, Пироту, Прокупљу и
– Основног суда у Нишу, Лесковцу, Врању, Алексинцу, Лебану, Прокупљу,
у погледу постављања бранилаца по службеној дужнисти, посебно у поступцима који се воде против малолетних учнилаца кривичних дела.

Комисија за притужбе на рад правосудних и других државних органа и институција Адвокатске коморе Ниш је анализом притужби утврдила да се велики број адвоката среће са истим проблемима и подноси истоврсне притужбе на рад горе наведених Виших и Основних судова, а који је у супротности са Протоколом о размени података у поступку постављања браниоца по службеној дужности.

Притужбе се пре свега односе на постављање бранилаца по службеној дужности из редова адвоката, мимо Call центра АКС, као јединог прописаног начина постављања.

Како је горе описани проблем у раду наведених Виших и Основних судова постао врло чест, предлажем организовање хитног састанка на нивоу Председника ових наведених Виших и Основних судова и председника Адвокатксе коморе Ниша, све у циљу решавања овог проблема.

Колегијалан поздрав.
У Нишу, 13.02.2024. године

Председник АΚΗ
Милан Петровић, адвокат

Све појединачне дописе наведеним Вишим и Основним судовима можете преузети кликом на овај линк.

ПОДЕЛИ ОВУ ИНФОРМАЦИЈУ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email