Генерала Боже Јанковића 1, спрат 3, стан 19, 18105 Ниш

АКС – Саопштење са састанка у Председништву Србије

Саветник председника Републике Србије г. Томислава Николића, професор др Оливер Антић, примио је у име председника Републике делегацију Адвокатске коморе Србије, у саставу Драгољуб Ђорђевић, председник и Зоран Јеврић, потпредседник, на њихов захтев.

Представници Адвокатске коморе Србије информисали су господина Антића о захтевима адвокатуре и разлозима за протестoм као и досадашњем току преговора са министартсвима правде и финансија.

Председник Адвокатске коморе Србије Драгољуб Ђорђевић је замолио, имајући на уму уставни и законски положај председника Републике, а нарочито ауторитет и легитимитет који носи, захваљујући чињеници да је легитимно изабран на директним изборима, у тренуцима када су највиши интереси државе у питању, да се и представници највише власти непосредно укључе у решавање проблема који су блокирали правни живот Србије. У том смислу, делегација Коморе је предложила да Председник Републике организује састанак са председницима Адвокатске коморе Србије и председником Владе Републике Србије Александром Вучићем, на којем би настали проблеми могли бити решени и на основу којег би адекватне измене закона о јавним бележницима и пратећег сета закона могле бити усвојене у Влади Србије, а затим и у Скупштини.

Имајући у виду да је Председник Републике, по Уставу симбол Републике Србије и председник свих грађана, забринут блокадом правосуђа, као посебне гране државне власти и (не)остваривањем права грађана Републике Србије, професор Антић сматра да се овај проблем мора решавати, без одлагања, договором сучељених страна и да ће о предлозима представника Адвокатске коморе Србије одмах известити председника Републике г. Николића.

ПОДЕЛИ ОВУ ИНФОРМАЦИЈУ