Генерала Боже Јанковића 1, спрат 3, стан 19, 18105 Ниш

Семинар “ ЗАСТУПАЊЕ ПРЕД ЕВРОПСКИМ СУДОМ ЗА ЉУДСКА ПРАВА: Заштита права на правично суђење“

Поштоване колеге,

Адвокатска комора Ниша, Адвокатска комора Београда и Мисија ОЕВS у Србији позивају Вас на семинар на тему“ Заступање пред Европским судом за људска права: заштита права на правично суђење“, које ће се одржати у петак 16.новембра 2018.године, са почетком у 14 часова у Нишу у хотелу „New Sity“, Ул. Вожда Карађорђа број 12, 18 000 – Ниш.

Циљ семинара је да се учесници упознају са правилима поступка пред Европским судом за људска права и начинима за заштиту једног од фундаменталних права гарантованих Европском конвенцијом за заштиту људских права и основних слобода-право на правично суђење, односно стандардима које је у вези са овим правом развио Европски суд за људска права, при чему ће нагласак бити на заштити овог права у кривичним стварима. Уз ово, биће речи и о томе како користити базу података Европског суда за људска права и где је могуће пронаћи литературу корисну за заступање пред овим судом.

Предавачи ће бити:

  • Југослав Тинтор, адвокат у Београду и председник Адвокатске коморе у Београду.
  • Александар Поповић, адвокат у Београду.
  • Жарко Марковић, правни саветник у Мисији ОЕВS у Србији.

Молимо Вас да долазак пријавите до 14. новембра, на e-mail advokatskakomora_nis@mts.rs. Број учесника је ограничен на 50 и пријаве се примају до попуне места.

Обавештење можете преузети oвде.
Програм можете преузети oвде.

АДВОКАТСКА КОМОРА НИШ

П р е д с е д н и к

Адвокат

Гордан Пантић

ПОДЕЛИ ОВУ ИНФОРМАЦИЈУ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email