Генерала Боже Јанковића 1, спрат 3, стан 19, 18105 Ниш

Саопштење са састанка Министарства правде и представника адвокатуре

Саопштење за јавност

НАСТАВИТИ СУШТИНСКИ ДИЈАЛОГ

Министар правде Никола Селаковић састао се синоћ (среду, 10.1202014. године) у Влади РС, са представницима међународних адвокатских асоцијација, председником Адвокатске коморе Србије Драгољубом Ђорђевићем, као и председницима адвокатских комора у саставу АКС, како би разговарали о проналажењу заједничког решења поводом протеста адвоката и њихових захтева.

Министар Селаковић је информисао присутне да ће један од захтева адвокатуре, који је у вези са пореским прописима, бити данас решен, усвајањем измена прописа на редовној седници Владе Србије. Ове измене биће донете у складу са захтевима адвоката, како је дефинисано предлогом Министарства финансија са састанка, одржаном 6.11.2014. године.

Такође, на састанку је договорено и да се разговор о осталим отвореним питањима настави данас, у четвртак 11. децембра 2014. године у послеподневним часовима у просторијама Министарства правде.

Обе стране су се усагласиле да је за решење проблема значајно поставити временска ограничења, јер је у најбољем интересу грађана да се до решења дође у најкраћем периоду.

Један од закључака са састанка јесте и да се формира тело састављено од представника Адвокатске коморе Србије и Министарства правде, које ће у кратком року размотрити и дефинисати измене закона.

ПОДЕЛИ ОВУ ИНФОРМАЦИЈУ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email