Генерала Боже Јанковића 1, спрат 3, стан 19, 18105 Ниш

Саопштење АК Србије

Адвокатска комора Србије је у перманентној комуникацији са Европском унијом адвоката (ЦЦБЕ), кровном организацијом свих адвокатских комора у Европи, нарочито имајући у виду крајње неочекиван и веома узнемирујући развој догађаја поводом поштовања основних принципа адвокатске професије, загарантованих како Уставом, тако и међународним актима.

Поводом тога, АКС је данас имала састанак са другим потпредседником ове организације господином Мишел Бјанишуом који је, иначе учествовао као предавач и панелиста на 6. конференцији правника Европе и Медитерана, која се јуче и данас одржавала на Правном факултету у Београду, уз учешће многих познатих адвоката из региона, под покровитељством Министарства правде Србије и Амбасаде Француске у Београду.

Господин Бјанишу је стари познаник српске адвокатуре и велики борац за нашу уважавање наше професије. Ллично је изразио негодовање да никога од својих пријатеља, српских адвоката, није видео на овој конференцији и сам је рекао да је схватио да смо били непожељни по некој личној линији и рекао је да ће о том веома лошем утиску обавестити своју организацију.

Господин Беницхоу је дао пуну подршку адвокатима Србије и изразио спремност за све врсте помоћи и медијацију ради решења веома озбиљног проблема.

Подсетио је на двомесечни протест француских адвоката и судија и рекао да ове две професије, а поготово адвокатура, морају сачувати своју аутономију, пре свега због заштите основних људских права. Са задовљством је примио информацију о најави свеопштег конгреса адвоката посвећеног положају адвокатуре у Србији, који ће бити одржан у току октобра у Београду и потврдио своје учешће и учешће председника ЦЦБЕ господина Алда Булгарелија.


AДВОКАТСКА КОМОРА СРБИЈЕ

ПОДЕЛИ ОВУ ИНФОРМАЦИЈУ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email