Генерала Боже Јанковића 1, спрат 3, стан 19, 18105 Ниш

Резолуција Скупштине Адвокатске коморе Србије

Имајући у виду да протест адвоката траје од 17.09.2014. године и да су преговори стручних тимова АКС и Министарства правде отпочели 15.12.2014. године, као и чињеницу да је Тања Арсић, адвокат из Новог Сада чланица тима АКС, Скупштина АКС дана 22.12.2014. године у Београду једногласно доноси

Резолуцију Скупштине Адвокатске коморе Србије


Најоштрије се осуђује напад на имовину Тање Арсић и њене породице, којом приликом је нанета велика материјална штета њиховој кући у месту Гложан. Овиме је извршен својеврсни притисак на члана преговарачког тима АКС, при чему АКС не имплицира да постоји било какав други основ за овај чин осим вандалског понашања.

Адвокатска комора Србије заштитиће на сваки законом предвиђен начин све своје чланове, адвокате и адвокатске приправнике, од оваквих или сличних напада. Такви напади ће се сматрати атаком на целокупну професију, која представља животни позив и опредељење за остварење узвишеног идала правде и правичности.

Овај и сваки будући напад, уколико до њега дође, само још више учвршћује вољу адвокатуре да истраје до крајњег остварења својих циљева, а у интересу заштите људских права свих грађана Србије и владавине права.

Скупштина АКС инсистира да државни органи у што краћем року пронађу починиоце овог гнусног напада и против њих предузме све законом предвиђене мере.

Београд, 22.12.2014.

ПОДЕЛИ ОВУ ИНФОРМАЦИЈУ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email