Генерала Боже Јанковића 1, спрат 3, стан 19, 18105 Ниш

ПОСЕТА ОМБУДСМАНУ КАТАЛОНИЈЕ И АДВОКАТСКОЈ КОМОРИ КАТАЛОНИЈЕ

ПОСЕТА ОМБУДСМАНУ КАТАЛОНИЈЕ И АДВОКАТСКОЈ КОМОРИ КАТАЛОНИЈЕ

САРАДЊА КОЈУ ТРЕБА НАСТАВИТИ

Чланови наше коморе адвокати Оливер Ињац и Александар Баста недавно су били гости шпанских колега

Повод посете је био уручење монографије ''Адвокатска комора Ниш 45. година 1972-2017'' у којој је , између осталог, обрађена и сарадња шпанске Агенције за међународну сарадњу, Омбудсмана Каталоније и Адвокатске коморе Каталоније са Адвокатском комором Ниш почев од 2003. године кроз Пројекат бесплатне правне помоћи.Посета је била усаглашена на основу поздравног писма о намерама председника Адвокатске коморе Ниш Гордана Пантића.

Том приликом је Омбудсман Каталоније Рафаел Рибо изразио задовољство сарадњом која је та институција имала са нашом Адвокатском комором, уз напомену да му је посебно драго што је та сарадња представљена и на страницама наше монографије. Том приликом представници наше коморе истакли су важност поменутог пројекта , а чија су пратећа решења унета у нацрт новог Закона о бесплатној правној помоћи Републике Србије.

Aдвокати Александар Баста и Оливер Ињац са Омбудсманом Каталоније Рафаелом Рибоом

Адвокатској комори Каталоније, као једној од регионалних адвокатских комора Краљевине Шпаније, такође је уручен примерак наше монографије, а у разговору са њиховим представником Имом Сан Гарсија-Гаскон изражено је обострано задовољство наведеном сарадњом у претходном периоду. Она је затим наше колеге упознала са пројектом едукације адвоката који Адвокатска комора Каталоније спроводи на међурегионалном нивоу са пољским адвокатима и при чему је изразила спремност да и наша Адвокатска комора Ниш, као регионална комора, буде укључена у неки од будућих пројеката Адвокатске коморе Каталоније који се односе на подизање нивоа знања и вештина адвоката

Наше колеге са Имом Сан Гарсија – Гасконом из Адвокатске коморе Каталоније

Такође, колегиница Сан Гарсија-Гаско указала је на чињеницу да је Адвокатска комора Каталоније чланица European Bars Federation (FBE) – Федерације европских адвокатских комора са седиштем у Стразбуру, чије су чланице националне, регионалне и локалне адвокатске коморе и удружења правника са подручја земаља чланица Савета Европе (чији је члан и Република Србија), а што њима , између осталог, омогућује лакше повезивање са адвокатским коморама као и аплицирање за пројекте Европске Уније. Иначе, ова Федерација има 250 чланица -адвокатских комора са око 800.000 адвоката.

14 Заједница – колегијума адвоката чине Адвокатску комору Каталоније

ПОДЕЛИ ОВУ ИНФОРМАЦИЈУ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email