Генерала Боже Јанковића 1, спрат 3, стан 19, 18105 Ниш

Допис АК Србије од 26.09.2014

Поштоване колеге,


Услед изнетих неистина од Министра правде РС на тему шта је била тема којих разговора, те да ли адвокати имају формиран став о томе шта заправо хоће и шта је суштина њиховог протеста, одлучили смо да јавно обзнанимо шта је тема о којој смо спремни да преговарамо, када и ако нас на преговоре позову надлежни органи:


1. Нотари:

Измене ЗОЈБ и прaтећег сета закона и то такве да се само са изменам по две до три речи у два до три члана закона, без нарушавања суштине уведеног јавно-бележничког система, уведе могућност састава уговора од стране адвоката, а потом овере од стране нотара.

Немамо ништа против нотара (напротив), већ се само боримо за заштиту Уставног поретка и слободу уговарања грађана Србије, који морају имати право избора личности којој ће поверити заступање у саставу неког уговора.


2. Порези:

Измене прописа из области пореске политике, са циљем да се оствари циљ који апсолутно подржавамо: Да свако плати порез сразмерно добити коју остварује. Адвокати нису против плаћања пореза, како се то лажно приказује у јавности! Адвокати се залажу да они, као и сви други, плаћају порезе, али да се пронађе механизам да опорезивање буде сразмерно остварненим приходима сваког адвоката, а не да се паушалне основице подижу у једној ноћи за 200% или 300%.


3. Смена Министра правде:

Дрскост, ароганција, некомпетентност, те срамно понижавајући однос према адвокатури од стране господина Селаковића су незапамћени у историј Србије. Комуникација путем ултиматума и претње кривичним прогоном, дисквалификују младог министра да преговара са представницима више векова старе професије.


С колегијалним поштовањем,


Адвокатска комора Србије

ПОДЕЛИ ОВУ ИНФОРМАЦИЈУ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email